Nyskaping

Daglig leder Bent-Inge Storheim (tv) gründer Conrad Hansen som grunnla i IT-selskapet Acos i samtale med sine medarbeidere.

Et norsk data­eventyr

Fra et lite kontor i hagen har det utenfor Bergen vokst opp et IT-selskap som mot alle odds har klart å innta store deler av offentlig sektor. 240 kommuner, 14 av 15 departementer, en rekke tilsyn og direktorater, i tillegg til private organisasjoner benytter seg av Acos IT-systemer.

Publisert Sist oppdatert

Acos har i løpet av to tiår utviklet seg til å bli en av Norges ledende IT-leverandører overfor offentlig sektor med sine digitale skjema-, saks- og arkivsystemer.

Det hele begynte i et uthus på Sotra utenfor Bergen for nøyaktig 20 år siden. To tidligere kolleger forstod at det lå muligheter i det som den gang var et enda forholdsvis nytt, men raskt voksende internett.

Conrad Hansen, initiativtaker og en av de to gründerne bak Acos, så hvordan nettet revolusjonerte måten vi skaffet og delte informasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS