børs og aksjetips

Et spill på tyske subsidier

Tyskland er verdens største marked for solpaneler, og REC og solbransjen er i det korte perspektivet et spill på tyske subsidier, mener Stig Myrseth.

Publisert Sist oppdatert

Tyske politikere vil fredag diskutere subsidieordningene for solbransjen. I følge et utkast til ny lov referert på Bloomberg i dag, vil subsidiene for solparker bli kuttet med 15 proent fra 1. juli. Tidligere har miljødepartementet foreslått et kutt på 25 prosent fra 1. juni.

Viser det endelige vedtaket seg å bli i tråd med utkastet referert på Bloomberg, vil det utgjøre en stor positiv kurstrigger for REC og hele solbransjen. Politiske prosesser er imidlertid uforutsigbare, og det er ikke en gang sikkert at en endelig beslutning vil fattes på fredag.

- På dagens nivå verdsettes REC under den bokførte egenkapitalen som er på 24,77 kroner per aksjen. Generelt skal det stå dårlig til for at et selskap ikke skal være verd i alle fall den bokførte egenkapitalen, mener Børsspeil-ekspert, Stig Myrseth.

Han mener at på dagens nivå har REC betydelig støtte fra en lav prising, og at mye elendighet allerede er inndiskontert. Dette skaper derfor et gunstig risk/reward-forhold.

- En mulig kurstrigger er analytiker- og investorturen til Moses Lake den 16. mars. Vi venter at denne vil avstedkomme atskillig fokus på REC, sier han.

Myrseth legger til at hovedrisikoen i REC er flere selskapsspesifikke negative nyheter.

- Vi tenker da særlig på flere brudd på inngåtte fastpriskontrakter eller at REC tvinges til å gjennomføre en emisjon, sier han.

Powered by Labrador CMS