Kunst

Et stykke rein­spikka kultur­drivkraft

Erling Johansen, som kjemper for å ­etableringen av Fotografihuset i Oslo, har funnet flere av sine beste samarbeidspartnere og venner blant outsidere. To av dem var Axel Jensen og Pushwagner.

Publisert Sist oppdatert

Erling Johansen er en av disse kulturpersonlighetene som har alltid søkt kontrastene, det som er annerledes, det mangfoldige og eksentriske. Samtidig blir han beskrevet som særdeles løsningsorientert, fokusert, formell og korrekt når det gjelder.

Han ser ressurser der andre ser mangler, og har funnet flere av sine beste samarbeidspartnere og venner blant mennesker som avviker fra både gjennomsnitt og normalitet. Fokus finner han i musikken, litteraturen og fotoverden, i sirkulasjonspust, blant konsuler og kulturpersonligheter, og han kan like gjerne feire en seier ved å løpe en maraton som å nyte en whisky fra et lite kjent destilleri i Skottland.

Nå om dagen bruker han hele sin rike erfaringsbakgrunn i arbeidet med å etablere en norsk verdensarena for fotografi i Oslo. Storstua Fotografihuset skal etter planen åpne i 2023.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS