Samfunn

Ryanair tapte saken i EU-domstolen, men sier de allerede har endret praksis, og at den er i tråd med dommen som falt denne uken.

EU-dom pålegger Ryanair å droppe skjulte gebyrer

EU-domstolen fastslår at Ryanair og andre flyselskaper fra første stund må synliggjøre alle pålagte avgifter når de legger ut billettpriser.

Publisert Sist oppdatert

Kortgebyr, merverdiavgift og obligatorisk betaling for innsjekking er blant de avgiftene potensielle passasjerer skal få vite om med én gang, skriver danske Fagbladet 3F. I tillegg skal priser for frivillige tillegg – som blant annet bagasje, setereservering, mat og drikke – opplyses på en «klar, gjennomsiktig og enhetlig måte» så fort man begynner å bestille en reise.

Saken som ble avgjort torsdag, havnet hos EU-domstolen etter at italienske konkurransemyndigheter i 2011 ga Ryanair bot for mangelfulle opplysninger om obligatoriske gebyrer. Det irske flyselskapet tok saken til retten.

I en uttalelse sier Ryanair at deres praksis rundt prisopplysninger er transparent og allerede følger den ferske dommen. Selskapet sier de har endret visningen av priser siden saken begynte å rulle i 2010.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS