Samfunn

EU-kommisær Andrus Ansip har ansvar for det indre digitalmarkedet. Han mener det nye lovforslaget kommer forbrukeren til gode.

EU foreslår omfattende endringerer i netthandel-reglementet

Restriksjoner på netthandel på tvers av landegrenser foreslås opphevet av EU. Men geo-blokkingen av strømmetjenester blir værende enn så lenge.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag presenterte EU-kommisjonen forslag til nye tiltak som skal gjelde for det indre markedet- og digitalmarkedet. Forslagene tar utgangspunkt i at handel over nettet i Europa ikke skal forhindres av landegrenser.

I praksis innebærer forslaget at alle EU-borgere skal få tilgang til tjenestene - og prisene - i ethvert annet medlemsland. I tillegg vil EU forby aktører å automatisk sende kunder til de "geografisk korrekte" sidene med mindre kunden gir sitt samtykke tild ette. Eksempelvis, om du ønsker å kjøpe et plagg fra den spanske nettbutikken til Zara i stedet for den norske, skal dette tillates - med utvalget og prisene det innebærer.

Altså skal hinder i form av geografisk blokkering av nettbutikker, blokkering av registreringstjenester, begrensninger til innenlandske betalingskort og begrensninger i leveringstjenester oppheves eller forbys.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS