Samfunn

Europas mest korrupte stat lover bedring

– Vi har i dag kanskje de beste antikorrupsjonslovene i Europa, men det holder likevel ikke, sier den ledende ukrainske parlamentarikeren Oleh Bereziuk.

Publisert Sist oppdatert

Legen Bereziuk leder det konservative partiet Samopomitjs (selvhjelp) gruppering i det ukrainske parlamentet Partiet Selvhjelp, som innehar landbruksministerposten er et av fire partier som har vært med å dele på regjeringsmakten i Kiev i knapt et år.

Med sin utdannelse fra USA tilhør Bereziuk en liten gruppe politikere i landet med personlig erfaring fra et vestlig demokrati.

– Det absolutt viktigste for oss er å skape en ny offentlig forvaltning, siden det er det eneste som kan utvikle en stat. Et ikke-fungerende rettsvesen var en viktig årsak til at staten mellom 2010 og 2013 bokstavelig talt ble ranet av daværende president Viktor Janukovytj og hans folk, sier han til nettstedet.

Han bedyrer at Ukraina har bra ministre i dag, men ingen ministerier.

Ifølge de siste tallene fra Transparency International, som kartlegger graden av korrupsjon i verden, plasserer Ukraina seg i den absolutte bunnen, med sin 142-plass av 175 undersøkte land i verden.

Powered by Labrador CMS