Næringsliv

Få mer utstråling

Fredric Bohm, psykolog og sosionom, har studert hva som kjennetegner personer som har utstråling og vekker følelser hos andre.

Publisert Sist oppdatert

Han mener karisma er en kombinasjon av engasjement, kompetanse og dominans. Og karisma er ikke en magisk, medfødt egenskap som er forbeholdt noen få. Det kan trenes opp, skriver chef.se.

Karisma handler i stor grad om hvordan du ser på deg selv. Hvis du ser på deg selv som en kompetent og engasjert person, utstråler du også dette og virker overbevisende på andre.

Karismatips

Hvis du vil trene på å bli mer karismatisk, kan du forsøke deg på tre av Fredric Bohms karismatips:

  • Se folk i øynene, legg hodet på skakke og le. Dette virker nesten alltid. Hjernen reagerer instinktivt på et annet, smilende menneske, og speiler ansiktsuttrykket. Folk rundt deg begynner å smile, og dras mot deg ettersom du utstråler glede.

  • Vær oppmerksom på din indre stemme. Finn motargumentene når du begynner å tvile på deg selv. Si imot din indre røst: «Dette kan jeg.», «Jeg er bra som jeg er.»

  • Tenk på holdningen din. Et menneske med god og stolt holdning utstråler kompetanse og engasjement.

Husk for øvrig at mas, sure kommentarer og spydigheter fungerer som rene karismadrepere. Oppfører du deg på den måten, har folk vanskelig for å se opp til deg.

Powered by Labrador CMS