Samfunn

Høyre har funnet ut at de har viktigere krav å stå på enn fjerning av fedrekvoten.

Fedrekvote-helomvending, boikottdebatt og finansministerkrav

Høyre kan komme til å snu i fedrekvote-saken, LO-leder avviser Thon-boikott og KrF kan komme til å kreve finansministeren i en ny regjering.

Publisert Sist oppdatert

Høyre åpner for å beholde fedrekvote

Til tross for at de tidligere gikk hardt ut for å fjerne fedrekvoten åpner Høyre nå likevel for å beholde den. Partiet har viktigere saker å kjempe for i en forhandlingssituasjon, mener Erna Solberg.

Gjentar sentrumspakten

Det var panikk i Venstre-leiren etter oppslaget om at Venstre kunne tenke seg å regjere sammen med Høyre og Frp, uten KrF. Lørdag måtte Venstre-leder Trine Skei Grande drive politisk brannslukking.

LO-leder avviser boikott

Fra flere hold har kravene om boikott av Olav Thons hoteller blitt stadig mer høylytte. Men LO-leder Gerd Kristiansen avviser at boikott er veien å gå.

KrF vil ha finansministerposten

For å tøyle et stort Høyre i en ny regjering ønsker KrF seg finansministerposten i en ny regjering. Oppslutningsfallet etter Bondevik II-regjeringen er nemlig noe partiet for all del vil unngå.

Sp frykter mer terror med politisentralisering

Sp-leder Liv Signe Navarsete er sterkt kritisk til planene om å sentralisere politiet. Hun frykter at mer soloterror blir konsekvensene av å sentralisere seg vekk fra et politi i lokalsamfunnene.

Høyre på pengeinnsamlingstronen

For første gang denne valgkampen er det ikke Arbeiderpartiet som har fått inn mest penger til sin egen valgkamp. Det er nå Høyre som topper listen over partier med størst valgkampmidler.

Mener Høyre hvitvasker egen uansvarlighet

Aps Torgeir Michaelsen mener Frp jukser når de fører SSB som bevis for at Frps økonomiske politikk ikke vil gi økt rente. Han mener Frp ikke forteller hele historien om SSB-rapporten.

SV mangler tro på grønn borgerlig regjering

SV-leder Audun Lysbakken har liten tro på at en borgerlig regjering vil evne å ta grønne grep. På fredag langet han ut opposisjonspartiene i en miljødebatt.

Kjenner ikke egen veiprislapp

Høyre har lovet et veiløft i milliardklassen om de blir valgt. Men fortsatt er de usikre på hva prisen til slutt vil bli.

NRK-måling viser borgerlig storflertall

En fersk NRK-måling viser stort flertall til de borgerlige. De blåblå har et knapt flertall alene, mens Ap fortsatt er det største partiet.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight
Powered by Labrador CMS