DP helg

Styreleder Sverre Uhlving sammen med avdelingsdirektør Hanne Beate Ueland og administrerende direktør Siri Aavitsland

Fem millioner til satsing på formidling av Lars Hertervigs kunst

Publisert Sist oppdatert

Museum Stavanger (MUST) har mottatt en gave på fem millioner kroner fra Laerdal Medical til en satsning på forskning og formidling av Lars Hertervigs kunst.

Pengene vil bli brukt til å lansere Hertervig internasjonalt og styrke formidlingen av kunstnerskapet. MUST ønsker å få til en storsatsning på formidlingen av Lars Hertervig frem mot byjubileet i 2025 og 200-årsjubileet for kunstneren i 2030. Som en del av planen ønsker museet å vise Lars Hertervigs kunst utenfor Norge for å vekke interessen for hans kunst internasjonalt.

– Det er mitt ønske at museet gjennom denne gaven kan få til en styrking av formidlingen av Lars Hertervigs kunst både her lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Jeg håper at vårt bidrag vil inspirere andre til å være med å løfte frem det som mange mener trolig er Norges nest største kunstner etter Edvard Munch, sier styreleder i Laerdal Medical Tore Lærdal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS