jobb og ledelse

Ferske fjes: Friluftsmann med hotellteft

Roger Espeli har gått gradene ved Bardøla Høyfjellshotell fra ryddegutt til administrerende direktør. I september fikk han utmerkelsen årets unge hotelier.

Publisert Sist oppdatert

Roger Espeli, administrerende direktør på Bardøla Høyfjellshotell, ble kåret til årets unge hotelier i høst. For å motivere unge bransjefolk har Cornell Hotel Society i Norge (CHS), bransjeorganisasjonen HSMAI og bransjebladet Hotell, Restaurant & Reiseliv, sammen med sentrale aktører i hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen tatt initiativ til prisen.

Espeli begynte å jobbe ved Bardøla Høyfjellshotell i 1992 og mener det er mye hardt arbeid som ligger bak utmerkelsen. Hotellet går bra og det er en anerkjennelse til hotellet som skaper oppmerksomhet i bransjen.

- Det er veldig inspirerende å få en slik pris. Det fungerer som en vitamininnsprøytning for både meg personlig og Bardøla-laget, sier Roger Espeli.

Han er oppvokst på Geilo og har vært entusiastisk opptatt av å få til noe i reiselivet de siste 11 årene. Nå er han medeier i Bardøla Høyfjellshotell og har således ingen planer om å flytte på seg.

- Jeg eier en del av hotellet sammen med konen og har som mål å kjøpe mer av hotellet etter hvert, sier Espeli.

Om vinneren i kategorien årets unge hotelier uttalte juryen: «Roger Espeli har vist gode resultater over lang tid. Er kjent for langsiktig jobbing. Betegnes som uselvisk, har hele tiden tanke for medarbeidere, gjester og lokalmiljøet. Hadde vi hatt flere slike ville vi fått skikkelig fart på reiselivet i Norge. « Og godordene fortsetter: «I et vanskelig marked har Espeli overtatt ledelsen ved et av våre mest kjente høyfjellshoteller, omsetningen er øket og budsjettene er oppfylt. Samtidig jobbes det hardt med å legge planer for å sikre resultatene også for fremtiden. Det satses sterkt på rekruttering, særlig lokalt, det sier også litt om satsingen på fremtiden at Bardøla har hele 12 lærlinger. Roger Espeli lærte hotellbransjen å kjenne fra han var ganske ung og har gått gradene, nå sitter han som sjef og medeier i et av flaggskipene blant norske høyfjellshoteller. Han er sterkt konkurransefokusert og opptatt av at hans hotell skal være blant de beste.»

Roger Espeli er veldig opptatt av å skape et godt produkt ved Bardøla Høyfjellshotell. For å lykkes med det mener han det er viktig å ha en god organisasjon og dyktige medarbeidere. Espeli takker hele hotellet for at han fikk prisen.

- Hva er de største utfordringene for deg innen hotellbransjen?

- Det er viktig å ha en god organisasjon. Det finnes utrolig mange tilbydere innen hotellbransjen. Man kan se at det er flere tilbydere enn det er marked, noe som skaper prispress. En jungel av tilbydere betyr at man må være så god at man skiller seg ut, sier han.

Med unntak av 20 vekttall ved Hotellhøyskolen har ikke Espeli noen formell utdannelse utover videregående skole, men han mener det er et bevis på at det går an å komme seg frem bare man jobber hardt nok. Espeli legger ned utallige timer som direktør ved hotellet, men liker å trene og holde seg i form på fritiden. Da trekker han ut i friluft og liker spesielt ski, løping, sykling, jakt og golf. I disse dager blir han far for første gang og da vil det også ta sin del av fritiden fremover.

Roger Espeli
Født: 14. juni 1973
Utdanning: 20 vekttall ved Hotellhøyskolen, diverse kurs og seminarer
Fritid: Ski, løping, sykling, jakt, friluftsliv og golf
Sivilstatus: Gift, venter barn i disse dager
Aktuell: Årets unge hotelier

Powered by Labrador CMS