Nyskaping

Festtider for gammel industri

Hydro leverer sitt beste kvartal noensinne og investerer i et pilotanlegg, mens Jotun har tidenes resultat og etablerer et forsknings- og utviklingsenter i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Fallende oljepris og valuta har snudd opp ned på norsk industri. Mens det for bare et år siden var oljebransjen som fikk de største overskriftene, er det den klassiske industrien som smiler bredest i dag.

Ved fremleggelsen av kvartalsresultatene kunne konsernsjef i Norsk Hydro Svein Richard Brandtzæg vise til de beste kvartalsresultatene noen gang. I tillegg til gunstig valutautvikling har også aluminiumsprisen bidratt til fremgangen.

– Jeg er glad for å legge fram de beste kvartalsresultatene vi noen gang har rapportert siden vi ble et rent aluminiumsselskap i 2007. For andre år på rad ser vi også en solid forbedring i driftskostnadene ved Alunorte og Paragominas, i tillegg til økt produksjonsnivå, som reflekterer robust drift, sier Brandtzæg til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS