DP helg

Det blir krig og fred, ikke penger, fortsatt for Jens Stoltenberg.

For gammel til å krige

Robert Mood har lyst, men synes han er for gammel til å gå i krigen for Ukraina, Vedum sliter med alvoret og nå blir det fred framfor penger med Stoltenberg.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere generalløytnant Robert Mood sier til NRK at han ville reist som frivillig for å kjempe på ukrainernes side om han var 15 år yngre. Det holder ikke. Mood er ikke mer enn 63 år gammel. Det kan ikke være tvil om at en gammel ringrev og kriger som han kunne gjort nytte for seg i kampen mot Putins utsendte.

Seniorsaken trenger et eksempel på at seniorer også duger i krigen. Det er bare å dra. Det holder ikke å skryte på seg at han vill vært modig om han var 15 år yngre.

Vedum, den alvorlige

Ryktene sier at Trygve Slagsvold Vedum ikke er særlig fornøyd med tilværelsen sammen med økonomene i Finansdepartementet. Det blir for lite kaffedrikking med folk flest og for mye pengeprat med kalkulatorfantomene i departementet.

Norsk økonomi går godt, selv om det ikke virker sånn for folk flest som her blitt hektet på strømpriser og prisen på bensin.

Før regjeringens budsjettkonferanse sendte Vedum ut en pressemelding om at han måtte trykke på pengebruk-bremsen. Han sa ikke rett ut at han måtte si nei til alt som koster penger, men han sa det nesten.

Slagsvold Vedum går en hard budsjetthøst i møte. Han har alt lagt seg i mental trening. Men det er tøft å måtte ta inn over seg at situasjonen kan bli så tøff at det blir umulig for en finansminister å smile. Å le, i alle fall med den latteren han har, vil være som å banne i kirken.

Fred med Stoltenberg

Det er vanlig skikk og bruk at man spiser opp det en selv har tatt opp på tallerken. De fleste vet også at det ikke tar seg braut å gi seg før jobben, det meste i alle fall, er gjort. Derfor er det ikke mer enn rett og rimelig at Jens Stoltenberg blir på post i Nato inntil han har fått overbevist Vladimr Putin at det lureste han kan gjøre er å trekke styrkene sine ut av Ukraina.

Vi klarer oss utmerket her i landet uten Stoltenberg som sentralbanksjef. Renten skal settes opp jevnt og trutt. Den jobben klarer Ida Wolden Bache, som fungerer i stillingen, utmerket. Om Stolenberg venter med å installere seg på Bankplassen til neste sommer, er det meste gjort. Går det bedre enn forventet, kan han kanskje neste høst få sette renten ned. Det er mye hyggeligere.

Ukens sitater

«Personen på bildet har ingen ting med saken å gjøre.» (Aftenposten).

Man tar hva man har. Det bilde hørte liksom med.

«Tolv timers gratis SFO for førsteklassinger.» (NTB).

Småbarnsforeldre går en ny tilværelse i møte

«Nå øker fartsgrensen for tilhengere.» (Motor).

De som fortsatt er motstandere av at Norge skal bli med i EU, får finne seg i å bli forbikjørt.

Powered by Labrador CMS