Samfunn

Kreftsyke Elisabeth Thomassen synes at det er urettferdig at hun ikke engang blir vurdert for en behandling som kanskje kan holde henne i live, bare fordi hun plasseres i en gruppe kvinner som er langt eldre.

For ung til å måtte dø

Kreftsyke Elisabeth Thomassen (40) blir ikke vurdert til en behandling som kanskje kunne ha forlenget livet. – Vi er unge kvinner i vår beste alder. Vi bør være verdt de ekstra årene som behandling kan gi oss, sier Thomassen.

Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Thomassen får ikke behandlingen som kanskje kan holde henne i live. Hun har nettopp fylt 40 år, men hennes diagnose forekommer normalt blant pasienter som er vesentlig eldre og på slutten av sitt liv og levnet. Norsk helsevesen har derfor bestemt at det ikke er verdt å gi behandlingen.

Selv om Thomassen er ung, plasseres hun i samme gruppe som dem som er dobbelt så gamle som henne.

Det er Beslutningsforum for nye metoder som avgjør hvilke nye behandlinger og hvilke medisiner som skal gis i Norge. Forumet baserer sine valg på en rekke faktorer, der blant annet forventet levealder og kostnad holdes opp mot hverandre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS