Samfunn

De borgerlige partiene har valgt forhandlingsdelegasjoner.

Forhandlingsstart, støttestemmer og avisboikott

Firerbanden har valgt sine forhandlingsdelegasjoner, Ap-velgere reddet SV og Frp-nestleder Anders Anundsen boikotter Tønsbergs Blad. Dette, og mer, har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Har valgt forhandlings­delegasjoner

De fire borgerlige partiene har nå bestemt hvem som skal utgjøre de fire forhandlingsdelegasjonene. Lederne tar med seg utvalgte medarbeidere inn i de tidlige sonderingene.

Ap-sympatisører berget SV

Det var såvidt SV berget seg over sperregrensen etter årets valg. Mye av grunnen var Ap-sympatisørers taktiske stemmer, skriver TV2.

Frp-er boikotter lokalavis

Torsdag kunngjorde Frp-nestleder Anders Anundsen at han boikotter lokalavisa Tønsbergs Blad. Han mener avisa har drevet en langvarig kampanje mot partiet og dets politikk.

Holmås i Twitter-krangel med Frp

Koblingen mellom Breivik og Frp i utenlandske medier har satt sinnene i kok i partiet. Nå har SV-er Heikki Holmås havnet i Twitter-klinsj med Frp om populismebegrepet.

– Har aldri snakket om det vanskelige

Tidligere har Erna Solberg gitt inntrykk av at man så smått har begynt politiske sonderinger mellom de fire partiene. KrF-leder Knut Arild Hareide sier derimot at partiene aldri har snakket om de virkelig vanskelige tingene.

Frivilligheten stiller regjeringskrav

De frivillige organisasjonene stiller store krav til den nye regjeringen. Blant annet håper Røde Kors at internasjonal utvikling vil få en plass høyt oppe på agendaen.

Krever utdanning av ufaglærte

Svært mange ufaglærte arbeidere jobber nå på norske byggeplasser. Nå ber byggenæringen om at regjeringen utdanner ufaglærte på statens regning.

Norsk Familieøkonomi stiller krav

KrF har fastslått at de vil gjøre livet lettere for småbarnsfamiliene. Norsk Familieøkonomi stiller krav til den nye regjeringen.

Mann er tiltalt for Stoltenberg-trusler

En 39 år gammel mann står tiltalt for å ha truet Jens Stoltenberg. Blant annet skal han ha truet med å lemleste den avtroppende statsministeren.

De borgerlige kan overkjøre Finanstilsynet

De borgerlige partiene har lovet å redusere egenkapitalkravet for boliglån. Det kan de kun gjøre gjennom å overkjøre fagorganet Finanstilsynet.

Powered by Labrador CMS