ledertips

Forstå ungdommen

Jobb med unge medarbeidere, ikke mot dem.

Publisert Sist oppdatert

Å skulle jobbe sammen med folk som tilhører en annen generasjon enn din egen kan være en blandet fornøyelse. For eldre generasjoner kan det være særlig forvirrende å jobbe sammen folk som er født på 80- og 90-tallet, populært kalt generasjon Y.

Den amerikanske ledelseseksperten Tammy Erickson svarer på spørsmål fra lesere på Harvard Business Reviews nettsider, og skriver i et av sine svar om tre faktorer som kjennetegner generasjon Y. Dette er kjennetegn som også gir deg en pekepinn om hvordan du bedre kan samarbeide med dem og lede dem. Harvard Business Review gir følgende tips i sitt nyhetsbrev:

De er umiddelbare
Dette tolkes gjerne om utålmodighet, men generasjon Y er vant til at ting skal gå raskt. Kanaliser energien deres inn i meningsfulle prosjekter som krever høy aktivitet.

De er uformelle
Medarbeidere fra generasjon Y er ofte komfortable med å jobbe og snakke med enhver person på ethvert nivå i organisasjonen. Oppmuntr dette, men be dem gjerne om en oppdatering på hvem de snakker med om hvilke emner.

De lærer i fellesskap med andre
De unge liker ofte å snakke igjennom om nye oppgaver som skal løses. De snakker ikke bare med nære kolleger, men også med folk fra andre avdelinger eller selskaper. Hvis oppgaven er sensitiv, sett grenser for hvem som kan involveres. For andre temaer; innse at de unges samarbeidsinstinkt er en god ting, selv om det kanskje ikke samsvarer med din egen måte å jobbe på.

Powered by Labrador CMS