Europa

Frankrikes handelsminister, Matthias Fekl.

Fransk minister: – Tror ikke på TTIP i år

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror en avgjørelse i løpet av 2016 er umulig. Dette vet alle, også de som sier det motsatte, sa den franske handelsministeren Matthias Fekl i en uttalelse, ifølge Euractiv. EU-kommisjonærens mål er å avslutte forhandlingene i løpet av Barack Obamas presidentperiode.

Trekls synspunkt er neppe en stor overraskelse. Frankrike har allerede sagt at TTIP-samtaler mest sannsynlig vil strande, på grunn av Washingtons nøling med å gi konsesjoner. Den virkelige grunnen ser likevel ut til å være det franske presidentvalget i april og mai 2017, og at president Francois Hollande ikke vil at denne saken skal være en del av valgkampen, skriver nettstedet.

– Vi venter på så mange seriøse tilbud fra USA at det ikke er noen sjanse for at ting skjer før slutten av Obamas periode, sa Fekl.

EUs handelskommisjonær, Cecilia Malmström, sa i forrige uke at alle EU-land var med i prosessen med å lage verdens største frihandelsavtale og investeringsområde, under den såkalte Transatlantiv Trade and Investment Partnership (TTIP).

Powered by Labrador CMS