kunst

Service Manager Torild Korvald ved det gigantiske fotografiet tatt av kunstneren Per Barclay.

Fredelig jul

Julen har kommet til Clarion Hotel Royal Christiania. Resepsjonen er pyntet med hvite juletrær med røde kuler som skinner i novemberregnet.

Publisert Sist oppdatert

Service Manager Torild Korvald tar smilende imot gjestene. Når hun blir bedt om å velge et kunstverk på hotellet som betyr noe for henne går blikket med en gang til fotografiet som preger inngangspartiet, tatt av kunstneren Per Barclay.

– Dette fotoet er så fredfullt å se på. Jeg liker fargene, kontrasten mellom hvitt og rødt. Og i år er det også de fargene julepynten går i hos oss, sier Korvald.

Clarion Hotel Royal Christiania er som de fleste moderne hoteller fylt med kunst.

– Vi har mye forskjellig her, sier Torild Korvald og peker rundt seg. – Mange av verkene er litt forstyrrende for meg, både i farge og form, men dette bildet fyller meg med en ro. Når jeg ser på ballerinaen som er avbildet får jeg inntrykk av at hun er i sin egen lille verden, sier hun.

– Kommenterer gjestene kunstverkene?

– Ja, det hender. Spesielt hvis vi flytter på ting, får nye ting eller sånn som nå når vi har pyntet til jul. Pynten kan jo forsterke kunsten slik som her, hvor fargene er de samme som i bildet.

Foran fotografiet står de små hvite juletrærne på rekke.

– Når jeg ser på ballerinaen på fotoet så tenker jeg at hun er helt inne i sin egen verden. Det ser så deilig ut, sier Korvald.

Powered by Labrador CMS