Samfunn

Frykter integrering vil strupes av de blåblå

Jan Bøhler (Ap) frykter at en eventuell ny blåblå regjering vil skape større etniske spenninger i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Jan Bøhler (Ap) går skarpt ut mot Frps påstander om at bydeler blir gettoer om det blir for mange innvandrere i dagens Dagsavisen. Han mener slike uttalelser bidrar til at Frp skaper et inntrykk av at det er innvandrere i seg selv som er et problem.

– Det er ikke hudfarge som avgjør om vi får områder med høy kriminalitet, arbeidsløshet og sosial uro, men vilje til å gjennomføre gode integreringstiltak, sier han til avisen.

Bøhler er opptatt av utfordringene i Oslos drabantbyer, og har flere ganger uttalt at dette er områder som blir glemt i valgkampene. Nå mener han Frp bidrar til å stemple de mange innvandrerne i drabantbyene.

– Stadig flere blir velfungerende og godt integrerte, og det er helt feil å sidestille disse tingene. Det kan gi større spenninger i samfunnet, sier han.

Avviser «skremmebilde«

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, er tydelig på at Frp ønsker en endring i innvandringspolitikken, men at det Bøhler nå sier i realiteten er lite annet enn skremselspropaganda.

– Jeg konstaterer at det er under Ap sitt styre at innvandrerbarn ikke møter opp til skolestart, samt at omskjæring og tvangsekteskap fortsetter å bre om seg. Arbeiderpartiets styre har skapt store problemer med integreringen, sier Johansen.

Også hos Høyre mener man dette kun utgjør et skremmebilde. Innvandringspolitisk talsmann Michael Tetzchner avviser at dette blir et integreringsvalg.

– Vi er tydeligvis inne i en opphetet innspurt hvor de partiene som ligger etter skjema bruker systematiske overdrivelser og feilinformasjon for å få oppmerksomhet. Bøhlers skremmekampanje er et godt eksempel på det, sier han til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS