Samfunn

Frykter utenlandsk omdømmetap

Erna Solberg frykter for et omdømmetap for Norge i utlandet om Frp fortsetter å omtales som høyrepopulistiske.

Publisert Sist oppdatert

Flere utenlandske medier har i de siste dagene omtalt Frp som et høyrepopulistisk parti, i samme ånd som Dansk Folkeparti og Sverigedemokraterna, som nå er i ferd med å innta regjeringskontorene. Denne sammenligningen får Erna Solberg til å reagere på det sterkeste.

– Frp er ikke et høyrepopulistisk parti. De har ikke den agendaen som den type anti-immigrasjonspartier står for. En del av Frps politikk er jeg uenig i. Men mye av det Frp har diskutert, har andre land, som Danmark, gjennomført. De blir ikke kalt høyrepopulistiske land av den grunn, slår Erna Solberg fast overfor Dagbladet.

Også SVs Heikki Holmås har trukket sammenligningen, ved å si at det er helt naturlig å sammenligne Frp med høyrepopulistiske partier andre steder i Europa.

– Dette burde Heikki Holmås holde seg for god til. Han er en friskus, men her burde han passe munnen sin. Heikki Holmås bør si unnskyld, sier hun.

Vil ikke unnskylde seg

Heikki Holmås tar kravet om å si unnskyld med stor ro, og sier til Dagbladet at det har han ingen ambisjoner om å gjøre. Derimot langer han enda en gang ut mot både Siv Jensen og Erna Solberg.

– Jeg forstår godt at Erna Solberg er bekymret for Norges omdømme, fordi hun har en plan om å gå i regjering med et høyrepopulistisk parti. Det er ikke uvanlig i europeisk historie at høyrepartier har løftet høyrepopulistiske partier inn i regjering. Det uvanlige er at sentrumspartier er villige til å være med på det. Det er første gang i nordisk sammenheng at det skjer, sier Holmås.

Powered by Labrador CMS