Annonse
nyheter
Funksjonell mat
Det er stort potensial for funksjonell mat i Norge, mener BI-studentene Maria Skovli, Linda S. Ellingsen og Marius Duffaut, som har analysert markedsutsiktene for slik mat i sin bachelor-oppgave.
Annonse
Funksjonell mat er ordinære matvarer tilsatt ingredienser som gir en medisinsk eller fysiologisk fordel. Typisk vitaminer, men også mange andre stoffer. Studentene har spurt et representativt utvalg av nordmenn om deres meninger om funksjonell mat. På en skala fra 1-7 (der 7 er best) ble gjennomsnittscoren 4,7.Studentene sier til avisen Dagligvarehandelen at den viktigste begrunnelsen for funksjonell mat er at det er en god måte å få i seg næringsstoffer på.Det er restriktive norske regler som hindrer tilbudet av slik mat i å vokse. Mattilsynet har tidligere poengtert overfor Økonomisk Rapport at et problem med funksjonell mat er at vi mister kontrollen over hva vi får i oss. I dag vet vi av erfaring og opplæring hjemmefra sånn noenlunde hva slags stoffer vi får i oss fra ulike matvarer. Vi kan maten (noenlunde). Hvis en rekke matvarer blir tilført sunne tilsetninger, mister vi kontrollen. Det er mye vi ikke skal ha for mye av, selv om det er sunt i små mengder.
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen