Samfunn

– Her tar advokaten feil. Han har tydelig ikke satt seg godt nok inn i saken. Investeringen er ikke verdiløs. Aksjer kjøpt for 10 kroner er i dag verdt 8,20 kroner, sier informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta.

Går til sak mot Acta og DnB NOR

Karin Rostad (66) fulgte Actas aksjeråd og tok opp millionlån for å kjøpe aksjer. Hun føler seg lurt og går nå til sak mot både Acta og långiver DnB NOR.

Publisert Sist oppdatert

Rostad jobbet som renholder i Tromsø da hun i 2005 ble invitert til et møte hos Finanshuset Acta, men er nå minstepensjonist.

– De fikk meg til å skrive under på et papir at jeg skulle ta opp lån i DnB NOR. Et lån på 1 million kroner, og så skulle de investere pengene. Jeg skulle få utbytte så jeg kunne spe på min pensjon, sier hun til TV 2.

Millionen plasserte Acta i det svenske og tyske eiendomsmarkedet, og aksjeutbyttet skulle betjene lånet. Investeringen regnes ifølge advokaten til Rostad som tapt, og utbyttet skal ha vært beskjedent.

Acta avviser at investeringen er tapt.

– Her tar advokaten feil. Han har tydelig ikke satt seg godt nok inn i saken. Investeringen er ikke verdiløs. Aksjer kjøpt for 10 kroner er i dag verdt 8,20 kroner, sier informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta til NTB.

Rostad frykter at hun må selge huset for å greie avdrag og renter og på vegne av Rostad har advokat Bjørn H. Wikasteen tatt ut forliksklage mot Acta og långiver DnB NOR. Advokat Wikasteen mener banken burde ha forstått at en minstepensjonist ikke ville greie å betjene et millionlån.

– De har sendt et standard avvisningssvar og for øvrig sendt saken over til Lindorff Inkasso med 14 dagers frist på å betale 1,2 millioner kroner. Det er deres julehilsen til Rostad, sier han.

DnB NORs hovedkontor i Oslo avviser at det ble gjort noe feil da lånet ble innvilget. Alle som får lån, har en økonomi til å betjene lånet når det blir innfridd, påpeker banken. (©NTB)

Powered by Labrador CMS