Nyskaping

Verdensener i spillet Go, Lee Se-dol (til høyre) tapte første parti mot Googles kunstige intelligens AlphaGo.

Googles kunstige intelligens slo verdenseneren i spillet Go

Til alles overraskelse var det datamaskinen som tok første stikk i det som frem til nå har vært det siste spillet hvor mennesket fortsatt er best.

Publisert Sist oppdatert

Go er et spill mellom to personer, og nå også mellom en person og en datamaskin. Spillet er mest utbredt i Asia hvor det er mer populært enn sjakk.

Etter at Googles programvare AlphaGo slo den europeiske mesteren Fan Hui tidligere i år, står nå verdenseneren for tur. Maskinen skal møte Sør-Koreanske Lee Se-dol, som har ikke mindre enn 18 internasjonale titler, i en rekke partier denne uken, og det første partiet er akkurat ferdigspilt. Det endte med seier til AlphaGo.

Den sørkoreanske avisen Korea Herald omtaler verdensenerens tap i det førte partiet som svært overraskende. AlphaGo har aldri tidligere møtt en så god motstander, og man regnet ikke med at den kunstige intelligensen, som er i stand til å lære det avanserte spillet ved å studere andre partier - og dermed bli stadig bedre, skulle være kommet langt nok til å faktisk ha en reell sjanse mot Se-dol.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS