Nyttig

«Graveren» forteller alt

Gravejournalisten Bjørn Olav Nordahl lager bøker av erfaringene sine. Resultatet blir krim med en etisk nerve.

Publisert

Bjørn Olav Nordahl har brukt noen år av sitt liv på å avsløre finansfolk som driver med fusk og fanteri. Det kan være temmelig plagsomt å vite hvordan 95 prosent av ulovlige finanstransaksjoner foregår og hvem som trekker i trådene, men mangle de siste bevisene. Da blir det ingen sak av det. Løsningen kan være å skrive en roman om hvordan pengeflyttere opererer både innenfor og utenfor lovens grenser, i skatteparadiser og i tvilsomme kjøp og salg av aksjer. Det er det Nordahl gjør. «Skyggeland» kom for to år siden. I år har han gitt ut «Nullpunkt» og han har planene klare for krimbok nummer tre.

Bjørn Olav Nordahl jobbet 13 år som gravejournalist i Dagens Næringsliv. Han fikk Den store journalistprisen i 2005 for sin avslørende journalistikk og har for øvrig fem SKUP-diplomer. Men i en kritisk artikkel om investoren Arne Fredly, holdt ikke bevisene. Det endte med at DN måtte beklage på forsiden, og Fredly fikk en klekkelig erstatning.

I Skyggeland skriver Nordahl om innsidehandel, de som på ulovlig vis skaffer seg kunnskaper om selskaper fra innsiden og på dette grunnlag kjøper eller selger aksjer før andre. I «Nullpunkt» handler det om hvitvasking av penger, innvandrermiljøet i Drammen, torpedoer, eiendomstransaksjoner og taxikjøring innenfor og utenfor lovens grenser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS