etikk og samfunnsansvar

Gro må i retten

Hva har eks-statsministrene Gro Harlem Brundtland, Kåre Willoch og Kjell Magne Bondevik felles: De skal vitne i rettssaken mot bedrageritiltalte Magnus Stangeland og Anders Talleraas.

Publisert Sist oppdatert

Det er til sammen 21 tidligere og nåværende toppolitikere som skal møte i retten og forklare seg under bedragerisaken mot de tidligere stortingsrepresentantene Magnus Stangeland (Sp) og Anders Talleraas (H), skrivet Aftenposten.

Bakgrunnen er at Riksrevisjonen i 2008 mente et antall tidligere stortingsrepresentanter urettmessig hadde mottatt pensjon fra Stortinget. Økokrim endte med å ta ut tiltale mot Stangeland og Talleraas.

Tiltalen baserer seg på at de to unnlot å opplyse Stortingets pensjonsstyre om inntekter som var høyere enn grensen for hva stortingspensjonister kan tjene. Talleraas skal ha mottatt 2,7 millioner kroner i uberettiget pensjon, Stangeland noe over 500 000, skriver Aftenposten.

Stangeland og Talleraas hevder begge de bare har fulgt rådene fra Stortingets administrasjon og etablert praksis. Om de skulle bli dømt er den øvre strafferammen to års fengsel.

Powered by Labrador CMS