Samfunn

Lederen i Grønn skattekommisjon, Lars-Erik Borge fra NTNU, overrekker sin rapport til finansminister Siv Jensen i Oslo onsdag formiddag.

Grønn skattekommisjon: – Vi gjør ikke dette for å bli populære

Utvalget som har sett på hvordan skattesystemet kan bli grønnere, ble møtt av massiv kritikk fra politikere og organisasjonene på kvelden, men våknet opp til støtte i riksavisene.

Publisert Sist oppdatert

På overflaten kunne det virke som om stemningen fra det pågående klimatoppmøtet i Paris hadde senket seg over Finansdepartementet denne uken.

– Vi skal bidra til et grønt skifte. Det er helt sentralt for regjeringen, og det skal være grunnlaget for det videre arbeidet vårt, sa Siv Jensen en smule anstrengt da lederen for den grønne skattekommisjonen la frem sin rapport onsdag.

Finansministeren mistenkte kanskje allerede da at det ville bli spetakkel om det fem samfunnsøkonomer og en jurist hadde pønsket ut av tiltak til grønne skatter og avgifter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS