pris og rente

Gull: Etterspørsel ned 30%

Mens prisen på gull har økt fra om lag 800 til over 1000 dollar per unse, har etterspørselen falt 34 prosent, viser den siste oversikten fra World Gold Council.

Publisert Sist oppdatert

World Gold Council har torsdag publisert statistikken for gullmarkedet i tredje kvartal.

Den viser et det totale etterspørselvolumet for identifiserbart gull var 34 prosent lavere i tredje kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

I verdi er etterspørselen redusert med 27 prosent, målt i dollar, (24,7 milliarder), i perioden.

Prisen på gull har derimot steget over 10 prosent, fra om lag 830 til 950 dollar per unse fra september 2008 til september 2009. Målt i indiske rupi har gullprisen steget 22 prosent og mot pund har prisstigningen på det edle metall vært hele 27 prosent.

- Innefor alle de tre sektorene i gulletterspørselen hadde en økning i tonnasje i andre kvartal 2009, men et fall i tredje kvartal. skriver WGC i sin rapport.


- Det største fallet i forhold til samme kvartal i fjor var i identifiserbare investeringer, som falt med 46 prosent. I forhold til en fem årig gjennomsnittlig benchmark har investeringene økt med rekordstore 73 prosent.

Ifølge World Gold Coucil er det ikke-vestlige land som står for den største andelen av gullkjøpene.


Her er rapporten fra WGC som nettopp er sluppet.

Dagens gull charts:

I øyeblikket faller gullprisen som følge av at dollarkursen styrkes.

Men ser vi på den siste RSI-kurven viser den at gull nå er sterkt underkjøpt og en reaksjon opp på kort sikt kan ventes.

Powered by Labrador CMS