kunst

Kunst på jobben skaper trivsel, mener Benedicta Aall Bugge i DnB NOR Consulting.

Gull med Gullvåg på jobben

Benedicta Aall Bugge, konsulent i DnB NOR Consulting, har mye glede av dette bildet av Håkon Gullvåg.

Publisert Sist oppdatert
Kunst på jobb

– Plassert i møtesenteret like ved kaffemaskinen og rett bak resepsjonen, har bildet vært et yndet samtaleemne på vei til og fra møter. Som konsulent i DnB NOR Consulting jobber jeg på tvers av organisasjonen med ulike mennesker og oppdragsgivere. På vei til og fra møter blir dette bilde ofte et tema. Nesten alle har sett bildet og lagt merke til det, forteller Bugge.

Noe av det fine med nettopp dette bildet, mener hun, er at du kan se på det mange ganger og likevel oppdage nye ting.

– Første gang du ser bildet, kan det virke litt dystert med en relativt mørk fargepalett. Etter hvert som du ser mer og mer på det, oppdager du alle fargene. Jo lengre du står fra bildet, dess enklere er det å se hele komposisjonen. Det er et bilde du gjerne må se flere ganger for å like.

Omstridte kongeportretter

Håkon Gullvåg er særlig kjent for sine portretter. Han har portrettert en lang rekke kunstnere og samfunnstopper og har laget flere portrettserier. Bildene har imidlertid også vært omdiskuterte – spesielt portrettene av Kong Harald (2000) og Dronning Sonja (2002) som nå henger i Oslo Rådhus. Men Bugge synes kunsten hans er fantastisk.

– Som en alminnelig tilskuer til bildene, synes jeg Gullvåg mestrer mange type sjangre og ikke bare portrett. Hans figurer som er figurer uten å være klassisk figurative, appellerer til meg, sier Bugge.

I DnB NOR er den fineste kunsten plassert i første etasje og rundt resepsjonen der flest ferdes, forteller hun.

– Slik blir kunsten tilgjengelig for både kunder og ansatte og et naturlig samtaletema. Når vi flytter til nytt hovedkontor i Bjørvika i 2012 skal kunsten bli enda mer tilgjengelig!

Noe for øyet

– Generelt tiltrekkes vi mennesker av det estetiske. Vi liker å se på vakre ting. Jeg mener derfor at kunst på arbeidsplassen ikke bare danner grunnlag for refleksjon og debatt, men også trivsel i hverdagen gjennom sin estetiske funksjon, sier Bugge.

Har du tips til bedrifter som har kunst på jobb? Send mail tilkunst@kulturognaringsliv.org

Gull med Gullvåg på jobbenBenedicta Aall Bugge, konsulent i DnB NOR Consulting, har valgt et bilde av Håkon Gullvåg.– Plassert i møtesenteret like ved kaffemaskinen og rett bak resepsjonen, har bildet vært et yndet samtaleemne på vei til og fra møter. Som konsulent i DnB NOR Consulting jobber jeg på tvers av organisasjonen med ulike mennesker og oppdragsgivere. På vei til og fra møter blir dette bilde ofte et tema. Nesten alle har sett bildet og lagt merke til det, forteller Bugge. Noe av det fine med nettopp dette bildet, mener hun, er at du kan se på det mange ganger og likevel oppdage nye ting.– Første gang du ser bildet, kan det virke litt dystert med en relativt mørk fargepalett. Etter hvert som du ser mer og mer på det, oppdager du alle fargene. Jo lengre du står fra bildet, dess enklere er det å se hele komposisjonen. Det er et bilde du gjerne må se flere ganger for å like. Håkon Gullvåg er særlig kjent for sine portretter. Han har portrettert en lang rekke kunstnere og samfunnstopper og har laget flere portrettserier. Bildene har imidlertid også vært omdiskuterte – spesielt portrettene av Kong Harald (2000) og Dronning Sonja (2002) som nå henger i Oslo Rådhus. Bugge synes imidlertid at kunsten hans er fantastisk. – Som en alminnelig tilskuer til bildene, synes jeg Gullvåg mestrer mange type sjangre og ikke bare portrett. Hans figurer som er figurer uten å være klassisk figurative, appellerer til meg, sier Bugge.I DnB NOR er den fineste kunsten plassert i første etasje og rundt resepsjonen der flest ferdes, forteller hun.– Slik blir kunsten tilgjengelig for både kunder og ansatte og et naturlig samtaletema. Når vi flytter til nytt hovedkontor i Bjørvika i 2012 skal kunsten bli enda mer tilgjengelig!– Generelt tiltrekkes vi mennesker av det estetiske. Vi liker å se på vakre ting. Jeg mener derfor at kunst på arbeidsplassen ikke bare danner grunnlag for refleksjon og debatt, men også trivsel i hverdagen gjennom sin estetiske funksjon.

– Plassert i møtesenteret like ved kaffemaskinen og rett bak resepsjonen, har bildet vært et yndet samtaleemne på vei til og fra møter. Som konsulent i DnB NOR Consulting jobber jeg på tvers av organisasjonen med ulike mennesker og oppdragsgivere. På vei til og fra møter blir dette bilde ofte et tema. Nesten alle har sett bildet og lagt merke til det, forteller Bugge. Noe av det fine med nettopp dette bildet, mener hun, er at du kan se på det mange ganger og likevel oppdage nye ting.– Første gang du ser bildet, kan det virke litt dystert med en relativt mørk fargepalett. Etter hvert som du ser mer og mer på det, oppdager du alle fargene. Jo lengre du står fra bildet, dess enklere er det å se hele komposisjonen. Det er et bilde du gjerne må se flere ganger for å like. Håkon Gullvåg er særlig kjent for sine portretter. Han har portrettert en lang rekke kunstnere og samfunnstopper og har laget flere portrettserier. Bildene har imidlertid også vært omdiskuterte – spesielt portrettene av Kong Harald (2000) og Dronning Sonja (2002) som nå henger i Oslo Rådhus. Bugge synes imidlertid at kunsten hans er fantastisk. – Som en alminnelig tilskuer til bildene, synes jeg Gullvåg mestrer mange type sjangre og ikke bare portrett. Hans figurer som er figurer uten å være klassisk figurative, appellerer til meg, sier Bugge.I DnB NOR er den fineste kunsten plassert i første etasje og rundt resepsjonen der flest ferdes, forteller hun.– Slik blir kunsten tilgjengelig for både kunder og ansatte og et naturlig samtaletema. Når vi flytter til nytt hovedkontor i Bjørvika i 2012 skal kunsten bli enda mer tilgjengelig!– Generelt tiltrekkes vi mennesker av det estetiske. Vi liker å se på vakre ting. Jeg mener derfor at kunst på arbeidsplassen ikke bare danner grunnlag for refleksjon og debatt, men også trivsel i hverdagen gjennom sin estetiske funksjon.

factbox_79

Kunst på jobb
Powered by Labrador CMS