jobb og ledelse
Halvtimeskokken: Bananbakt breiflabb
På Solli Plass i Oslo ligger Martha Mettlig, som ynder å kalle seg matsted fremfor restaurant, og er en herlig blanding av lunsjsted, restaurant, delikatessebutikk og cateringfirma.
Ifølge daglig leder Siren Drake er alt du ser i matsalen til salgs; enten det er kunst, karafler, glass, bord, stoler, kokkens kniv, oljer og andre råvarer fra kjøkkenet for å nevne noe. Stedet er oppkalt etter Siren Drakes mormor som var en driftig forretningskvinne i Bergen.
Kjøkkensjef Bjarte Knutsen (30) på Martha Mettlig avslører hemmeligheten bak en av slagerne på menyen, bananbakt breiflabb, der fisk og sesongens grønnsaker ovnsbakes i bananblader. Du får kjøpt bananblader i velassorterte innvandrerforretninger (får du ikke tak i bananblader, kan du bruke aluminiumsfolie). Du kan erstatte breiflabben med en hvilken som helst annen fisk, både rød og hvit. Får du ikke tak i rattepoteter, kan du bruke bittesmå nypoteter.
Det eneste du skal gjøre, er å pakke inn godsakene i bananbladene, og så går resten av seg selv. I mens kan du nyte et glass avkjølt Chablis.
Du kan også legge bananbladpakkene rett på grillen. Et spennende alternativ til den mer tradisjonelle grillmaten.
Slik gjør du:
Forberedelser:
Sett stekeovnen på 200 grader. Varm opp bananbladene (kort opphold i stekeovnen) slik at de blir myke. Rens og del opp asparges i biter (3 cm lange). Rens og del opp vårløken. Kutt chilien i syltynne skiver. Del rattepotetene på langs. Fisken skjæres i porsjonsstykker à 200 gram.
Pakk godsakene:
Del opp bananbladene i porsjonsstykker (som dekker middagstallerkenen). Legg godsakene opp på hverandre på bananbladet; fisk, chili, en kvast frisk koriander, asparges, poteter og vårløk. Rull lime hardt mot skjærebrettet. Deles i to. Skvis en halv lime over hver porsjon. Ha på litt olivenolje. Brett bananbladene sammen som en matpakke. Legges på stekebrett med skjøtene ned. Bakes i ovn i ca. 20 minutter. Bruker du aluminiumsfolie, kan det ta noen ekstra minutter.
Klar til servering:
Legg bananbladpakkene på tallerkenen. Skjær et kryss i bananbladene med skarp kniv, og trekk bladene til side. Til fest kan du pynte opp med krepsehaler eller lakserogn. Kan også serveres med crème fraîche (rør inn finhakkede friske urter, gjerne koriander).
Chefens drikketips:
Chablis.
Dette trenger du:
Til fire personer:
- 1-2 bananblader (eller aluminiumsfolie)
- 800 gram breiflabbfilet
- 1 bunt asparges
- 1 bunt vårløk
- 16-24 rattepoteter
- 2 røde chili
- 2 hele lime
- frisk koriander
- olivenolje
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen