DP helg

Har flørteevnen din rustet under pandemien?

Nå kommer boken du trenger.

Publisert Sist oppdatert
Fanny Duckert er professor i psykologi, med bakgrunn fra Universitetet i Oslo, og klinisk spesialist med egen praksis. Fanny elsker flørten for flørtens skyld. Hun mener at det nesten aldri er galt å flørte. Et blikk, et smil eller en lett berøring gir glede og spenning i hverdagen og gjør møter med andre til små, gledesfylte opplevelser. Øyvind Kvalnes er filosof og professor i organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI, og en begeistret flørter som lenge har vært nysgjerrig på hva som egentlig foregår i flørtesamspillet. Hans flørteinteresse bygger på det sokratiske mottoet: Kjenn deg selv! Å bli kjent med seg selv handler om å bli klar over sin plass i fellesskapet. Det går an å bli en dyktig flørter, uavhengig av hvilket utgangspunkt man har. Boken er spekket med råd og tips til deg som har lyst til å få det til i praksis. God flørtehøst! Flørt! lanseres 20. august.

Med «Flørt!» gjør Fanny Duckert og Øyvind Kvalnes et dypdykk i flørtens vesen: Hva skjer egentlig når vi flørter? Hvorfor treffer flørten oss så intenst? Hva er det som gjør at noen av de beste flørterne ikke nødvendigvis oppfyller tradisjonelle skjønnhetsidealer? Og hvordan holder man flørteflammen levende?

Fanny og Øyvind møttes for første gang i et radioprogram der begge var invitert for å diskutere begrepet «intimitet». De fant raskt tonen og ble enige om å ta en kopp kaffe sammen etterpå. Over kaffen oppdaget de en felles begeistring for flørten som fenomen – og at de med sin bakgrunn som henholdsvis psykolog og filosof kunne supplere hverandre, både på et faglig og personlig plan.

De har begge vært nysgjerrige på hvordan flørten utvikler seg gjennom livet, og har samlet inntrykk, observert og utvekslet egne erfaringer. Sammen har de gått gjennom forskning, sett filmer og lest populærlitteratur. De har intervjuet mennesker om hva de forbinder med flørt, og bedt dem fortelle om sine beste flørteopplevelser.

Foto Gyldendal
Powered by Labrador CMS