Samfunn

Oslo-politikken kan være en fornuftig modell også for regjeringsforhandlingene, mener KrF-leder Knut Arild Hareide.

Hareide åpner for å la de blåblå gå i regjering

Om sentrumspartiene blir mindre enn Frp er det naturlig at de lar de blåblå partiene danne regjering, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Publisert Sist oppdatert

Høyre-leder Erna Solberg har gjennom hele valget gjentatt at hennes hovedambisjon er å samle alle de fire borgerlige partiene i samme regjering. Han mener Oslo-politikken, der styrkeforholdet mellom sentrumspartiene og Frp avgjør hvem som sitter i posisjon, bør være en fornuftig modell også for de borgerlige regjeringsforhandlingene.

– Tradisjonen i Oslo-politikken har vært at de som er størst av sentrumspartiene og Frp sitter i posisjon. Det legger noen føringer for regjeringsforhandlingene, sier Hareide til Klassekampen.

Samtidig går han samme sted langt i å slå beina under Solbergs kongstanke om en regjering bestående av alle de fire borgerlige.

– Jeg har veldig liten tro på en firepartiregjering, når vi ser på de politiske forskjellene, sier han.

Mener KrF kan få innflytelse

KrF-lederen mener partiet hans kan få innflytelse i politikken, selv om de rent teknisk blir stående utenfor selve regjeringssamarbeidet.

– Samme hvilken ikke-sosialistisk regjering vi får, vil et sterkt KrF kunne få innflytelse. Så lenge vi ikke får en blåblå flertallsregjering, som virker lite sannsynlig, vil vi med være med og påvirke, sier Knut Arild Hareide til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS