Samfunn

Sentrumspartiene bør fremheve sin egen politikk, sier Høyres nestleder Bent Høie.

Høie mener sentrumspartiene overdriver

Høyre-nestleder Bent Høie mener sentrumspartiene overdriver forskjellene som ligger i et blåblått versus et blågrønt regjeringsalternativ.

Publisert Sist oppdatert

Med en uke igjen av en valgkamp som i stor grad har handlet om de ulike regjeringsalternativene står Høyre fortsatt stille på meningsmålingene. I det siste har også sentrumspartilederne gått ut med advarsler mot å stemme fram et blåblått regjeringsflertall. Høyre-nestleder Bent Høie mener de to sentrumspartiene overdriver forskjellen på et blåblått og blågrønt regjeringsflertall.

– Den forskjellen overvurderes. Hvis Høyre alene får en stortingsgruppe akkurat som målingene viser vil du få en samling representanter med synspunkter langt inn i sentrum og representanter med meninger langt inn i Frp. Høyre speiler hele den samme bredden, sier han til Vårt Land.

Han mener de to sentrumspartiene heller bør bruke den siste uken av valgkampen til å konsentrere seg om sin egen politikk.

– Det de bør gjøre er å fremheve sin egen politikk – ikke si at «hvis du ikke vil ha noe, må du stemme på oss». Slikt er å stemme velgerne i en retning. Det er ingen tjent med. Ikke den politiske debatten heller, sier han.

Alle skal med

Høie understreker igjen at det viktigste med en ny regjering er at alle de fire ulike partiene skal inkluderes i en ny regjering.

– Det viktige for oss er at alle fire blir med i regjeringen. Uavhengig av galluper og valgresultat mener vi at slikt samarbeid er den gode løsningen. Poenget er at deltakelse fra alle vil gi bredde i politikken og en tyngde en regjering bør ha, sier Høie til avisen.

Powered by Labrador CMS