Annonse
nyheter
Hotellbransjens sunneste rett kåret
Scandic har kåret den norske vinneren i kokkekonkurransen om å lage bransjens sunneste og mest velsmakende rett.
Annonse
Kjøkkensjef Arild Haugen fra Scandic Asker stakk av med seieren, og går videre til nordisk finale.Oppskriften som overbeviste juryen var en svinefilét på fullkornslinguini, stekt i ingefær og chili med en touch av urtesaus. Alle oppskriftene måtte matche hotellkjedens helsefilosofi. Det betyr at maten må inneholde lite sukker, salt og fett. Videre skal den være fiberrik og full av vitaminer.Haugen forteller at han har øvd seg på å perfeksjonere retten i flere år. Han er utdannet kostøkonom og har god erfaring med å lage «helseretter» i større institusjoner. På Scandic regnes han som veteran, med fire års erfaring som kjøkkensjef.Den interne kokkekonkurransen er en del av Scandics arbeid for å bli den sunneste hotellkjeden i reiselivsbransjen.- Vi satser mer og mer på helse, og ønsker å tilby gjestene sunn mat som også smaker godt. Konkurransen skaper et grunnlag for gode oppskrifter på tvers av landegrensene, sier Freddy Bruu, ansvarlig for mat og drikke i Scandic.
Nylige artikler
Akershus fylkeskommunene drives med evighetsperspektiv
«Jeg tar fem minutter»: Når har ansatte krav på pause?
Vanskelig jobbmarked for unge tech-utdannede: KI fordrer en ny type lederskap
Equinor bestrider forelegg fra Økokrim – vil ta saken til retten
Husbanken: Bostøtten dekker mindre av boutgiftene enn før
Mest leste artikler
Slakter eget slagord
Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i NSF varsler flere søksmål for overtidsbetaling til deltidsansatte sykepleiere
Digitaliseringsminister Karianne Tung om kunstig intelligens: En vekker for Norges digitale fremtid
Økende arbeidsledighet blant unge: Er arbeidslivet tilpasset Gen Z?
Lise Lyngsnes Randeberg: Unge arbeidstakere i advokatbransjen jobber ulovlig mye