Annonse
nyheter
Hotellbransjens sunneste rett kåret
Scandic har kåret den norske vinneren i kokkekonkurransen om å lage bransjens sunneste og mest velsmakende rett.
Annonse
Kjøkkensjef Arild Haugen fra Scandic Asker stakk av med seieren, og går videre til nordisk finale.Oppskriften som overbeviste juryen var en svinefilét på fullkornslinguini, stekt i ingefær og chili med en touch av urtesaus. Alle oppskriftene måtte matche hotellkjedens helsefilosofi. Det betyr at maten må inneholde lite sukker, salt og fett. Videre skal den være fiberrik og full av vitaminer.Haugen forteller at han har øvd seg på å perfeksjonere retten i flere år. Han er utdannet kostøkonom og har god erfaring med å lage «helseretter» i større institusjoner. På Scandic regnes han som veteran, med fire års erfaring som kjøkkensjef.Den interne kokkekonkurransen er en del av Scandics arbeid for å bli den sunneste hotellkjeden i reiselivsbransjen.- Vi satser mer og mer på helse, og ønsker å tilby gjestene sunn mat som også smaker godt. Konkurransen skaper et grunnlag for gode oppskrifter på tvers av landegrensene, sier Freddy Bruu, ansvarlig for mat og drikke i Scandic.
Nylige artikler
Hva Itera har lært om kriseledelse under krigen i Ukraina
Her er Støres plan for Norge de neste årene
Ung, ivrig og utslitt?
Vedum stenger døra for MDG i oljepolitikken
Far og sønn sto bak masseskytingen i Australia som kostet 15 liv
Mest leste artikler
Slakter eget slagord
Historisk vedtak: FN-konvensjon for funksjonshemmede innlemmes i norsk lov
Økende arbeidsledighet blant unge: Er arbeidslivet tilpasset Gen Z?
Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i NSF varsler flere søksmål for overtidsbetaling til deltidsansatte sykepleiere
Frank Gran om omkamper i kunnskapsorganisasjoner: Forståelse og ledelse