Annonse
Samfunn
Høyere matvarepriser trakk konsumprisindeksen opp
Konsumprisindeksen steg 0,2 prosent fra april til mai, hovedsakelig som følge høyere matvarepriser. Kjerneinflasjonen steg med 0,3 prosent.
Annonse
Matvareprisene økte med 3,1 prosent fra april til mai, i hovedsak på grunn av dyrere frukt, sjokolade og kjøttvarer. Også økte drivstoffpriser, etter tre sammenhengende måneder med prisfall, bidro til økningen.
Samtidig steg altså kjerneinflasjonen – konsumprisindeksen uten avgiftsendringer og energivarer (den såkalte KPI-JAE), med 0,3 prosent.
Den siste tolvmånedersperioden har konsumprisindeksen steget med 2,1 prosent, 0,1 prosentpoeng mindre enn i april. Prisfall på flybilletter er hovedårsaken til den svakere veksttakten.
For kjerneinflasjonen var økningen i tolvmånedersveksten på 1,6 prosent, også det ned 0,1 prosentpoeng fra april.
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Ole Gustav Gjekstad: Ny landslagssjef med fokus på individuell teknikk
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen