Samfunn

Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret for smitteøkningen.

Høyeste smittetall i Oslo siden november – byrådslederen er bekymret

I hovedstaden er smittetallet det høyeste på over tre måneder. Raymond Johansen er bekymret for smitteøkningen og peker på at de strenge tiltakene ligger fast.

Publisert Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 231 nye koronasmittede i Oslo. Ikke siden 19. november har tallet vært like høyt, og hovedstaden har mer eller mindre vært stengt like lenge.

– Oslo har de strengeste tiltakene i landet, det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med. Derfor har vi hatt god kontroll over smittesituasjonen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

– Men jeg er bekymret over den økende smitten nå, spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset, sier han.

Virusvarianter og testrekord

At de muterte variantene av viruset har gitt økt smittespredning i befolkningen, er det ingen tvil om, sier Johansen.

– Det ser vi resultatene av gjennom stigende smittetall. Derfor ligger byrådets linje med strenge tiltak over tid fast, sier han.

Han sier at det har vært og er fortsatt mørketall rundt koronasmitte i hovedstaden. Derfor ønsker kommunen å utnytte testkapasiteten til det fulle.

I forrige uke opplevde Oslo testrekord, med nær 25.000 personer som testet seg. Det var en økning på over 10.000 sammenlignet med uken før.

– Det er gledelig å se at så mange har testet seg i forbindelse med vinterferien, og at vi nå klarer å fange opp enda mer smitte. Dermed får vi også mulighet til å spore mer av smitten, isolere og sette flere i karantene, sier han.

Mest på Stovner – lavest på Ullern

Smitteøkningen det siste døgnet viser 80 flere smittede enn dagen før. Det er også dobbelt så mange som snittet den siste uken, som var på 115 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 105 smittetilfeller.

Stovner bydel har det høyeste smittetrykket. Der er det nå 387 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Alna bydel har andreplassen med 345 og Grorud er på tredjeplass med 310 smittede per 100.000.

Det laveste smittetrykket finner vi i Ullern og Nordre Aker med 115 og 118 smittede per 100.000.

Totalt er 19.660 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Rundt en firedel av tilfellene, nesten 4.800, er registrert i aldersgruppen 20 til 29 år.

Powered by Labrador CMS