Samfunn

Oslos skolebyråd Torger Ødegaard er ikke overbevist om at ytterligere privatisering av skolene er veien å gå.

Høyre splittet i privatskolesynet

På nasjonalt plan er Høyre for enda flere privatskoler. Høyre-skolebyråd i Oslo, Torger Ødegaard, er langt mer skeptisk.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har skolepolitisk talskvinne for Høyre, Elisabeth Aspaker, uttalt til Dagsavisen at den offentlige skolen har et behov for å nullstille seg, og se på andre måter å organisere seg på, som kan gi mindre byråkrati og mer tid til skolens kjerneoppgaver. Til det ønsker partiet flere friskoler. Partiets øverste skolepolitiker i Oslo, skolebyråd Torger Ødegaard, er imidlertid ikke overbevist at ytterligere privatisering er veien å gå.

– Jeg mener ikke det. Jeg tror ikke det er noen sammenheng mellom framgangen i Oslo og hvor mange friskoler vi har. Det er en ambisiøs politikk og flinke lærere og rektorer som har skapt de resultatene vi ser i Oslo-skolen, sier han til Dagsavisen.

Han understreker samtidig at han ikke frykter konkurransen fra friskolene, men at drivkraften er å skape en best mulig offentlig skole.

– Jeg vil at den offentlige skolen skal være s god som mulig, og at vår sammensatte elevflokk fra hele verden skal få best mulig utdanning. Vi satser mer på det som virker: basisferdigheter, matte og norsk, kartlegging og oppfølgning, sier han.

Får forskerstøtte

Ødegaard får støtte for synet sitt på privatskoleproblematikken fra forskerhold. Professor i pedagogikk, Peder Haug, sier seg nemlig helt enig med Høyre-byråden.

– Den Høyre-styrte Oslo-skolen er det beste beviset på at offensiv skolepolitikk ikke handler om privatisering, men tvert imot om faglig og politisk interesse for forandring – og ikke minst initiativ og handlekraft, sier professoren til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS