Samfunn

– Vi har sagt at det vil ta fire statsbudsjetter å fjerne formuesskatten helt, sier Gunnar Gundersen (H).

Høyre trenger fire år på å fjerne formuesskatten

Høyre erkjenner at det ikke er gjort i en håndvending å fjerne formuesskatten. Partiet vil bruke fire statsbudsjetter og kutte kraftig i støtten til bøndene for å finne inndekning.

Publisert

Næringsminister Trond Giske (Ap) har irritert mange på borgerlig side ved å kuppe det som der i gården betraktes som en super valgkampsak. Han vil fjerne den omstridte formuesskatten, som regjeringen har fredet i inneværende periode.

– I stortingsmeldingen om skattereformen slår regjeringen fast at det ikke er aktuelt å fjerne formuesskatten. Samtidig skrytes det av skatteendringene som den forrige regjering gjorde, sier Høyres Gunnar Gundersen til NTB.

Finanspolitikeren mener Giske slipper billig unna når han raljerer over at heller ikke Høyre klarte å fjerne formuesskatten i regjering.

– I stortingsmeldingen står det tydelig at Per-Kristian Foss' neste plan som finansminister var å fjerne formuesskatten. Og vi sørget jo for skattelettelser på 25 milliarder, blant annet ved å senke toppskatten og øke minstefradraget, sier Gundersen.

Høyre-representanten medgir imidlertid at skatten ikke blir borte med et pennestrøk dersom partiet hans kommer i posisjon.

– Vi har sagt at det vil ta fire statsbudsjetter å fjerne den helt, sier han.

De 14 milliarder kronene som formuesskatten representerer, skal blant annet dekkes inn ved kutt i overføringene til jordbruket, en mer effektiv offentlig sektor og ytterligere reduksjon i nye asylsøkere til Norge. (©NTB)

Powered by Labrador CMS