ledertips

Hvordan bryte med mentor

Tre tips om hvordan du kommer deg ut av et dårlig mentorforhold.

Publisert Sist oppdatert

Å la erfarne ledere støtte og veilede medarbeidere og yngre ledere gjennom formelle mentor-adept programmer, har vært et mye brukt verktøy de siste årene, også i norge. Noen ganger fungerer ikke mentor og adept sammen og forholdet brytes ganske raskt, men hva når det som var et godt mentorforhold utvikler seg til noe negativt?

I blogginnelegget «3 Ways to Handle a Mentor Gone Bad» hos Harvard Business Review skriver Amy Jen Su og Muriel Maignan Wilkins om hvordan du kan komme deg ut av et dårlig mentorforhold:

* Utvid horisonten din.
Utvid det interne nettverket ditt gjennom å tilby deg å hjelpe til på prosjekter som ligger utenfor din egen funksjon. Gi folk anledning til å bli kjent med deg utenfor din mentors sfære.

* Stå på egne ben.
Vis omgivelsene at du står på egne ben, og at du ikke defineres av mentoren din. Forsøk å på egen hånd skape resultater som blir lagt merke til.

* Vær ærlig.
Ta en ærlig samtale med mentor hvor du forklarer hvorfor du nå ønsker å jobbe alene. Du kan understreke at dette ikke er ment som noen anklage mot mentor, men at et brudd vil hjelpe deg i din utvikling som leder.

Powered by Labrador CMS