kunst

Administrerende Direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, foran portrettet av tidligere direktør Edvard Moseid malt av Per Fronth.

I sitt rette element

I Dyreparken i Kristiansand føler de ansatte at de har sin arbeidsplass i et kunstverk. Allikevel er Administrerende Direktør Per Arnstein Aamot ikke i tvil når han skal plukke ut et enkelt verk.

Publisert Sist oppdatert

Verket er et portrett av tidligere direktør Edvard Moseid malt av Per Fronth.

– Alle vi som kjenner ham vet at det er dette som er livet for ham. Det er her han er i sitt rette element. Omgitt av sjimpanser, sier Aamot.

Julius

Edvard Moseid er også kjent som Julius' pappa.

– Det ser jo helt fantastisk ut, møtet mellom dyr og mennesker. Selv om vi her i Dyreparken jobber med dyr hver dag er slike møter med sjimpanser få forunt, sier Aamot.

Aldri klappet en katt

Selv om dyr er en naturlig del av de ansattes hverdag i Dyreparken, er de klar over at mange av gjestene er oppvokst i bygårder der de knapt har hatt kontakt med hunder eller katter en gang.

– Fordi mange av våre besøkende mangler denne nærkontakten med dyr er det viktig for oss å gi dem det. Men ikke med sjimpanser altså, sier Aamot.

– Men bildet jeg har valgt meg ut henger tilgjengelig for både ansatte og gjester. Det viser hva vi ønsker å formidle.

– Du sier dere lever litt i et kunstverk, hva betyr det for dere som jobber her?

– Det er jo en ære å få jobbe i slike pittoreske og vakre omgivelser. Og det både inspirerer og utfordrer. Det tror jeg er viktig, sier Aamot.

Powered by Labrador CMS