DP helg

– Vi mener at denne teknologien klarer å løse flere problem rundt det å skape en inntektskilde for digitale kunstnere, sier Haavard Tveito, grunnlegger av Nordens første heldigitale NFT-galleri.

Interessen for kryptokunst har eksplodert

Publisert Sist oppdatert

Interessen for digital kunst har eksplodert det siste året. Folk betaler en halv milliard for en liten datakode. Står vi overfor et nytt kapittel i kunsthistorien, eller dreier det seg mer om verdiskaping for allerede pengesterke spekulanter?

11. mars ble JPEG-filen «Everydays: the First 5000 Days» solgt for 590 millioner kroner. Verket eksisterer ikke fysisk, det kan bare oppleves på en skjerm. Og hvem som helst har tilgang til det.

Det er den amerikanske kunstneren Mike Winkelmann, bedre kjent som Beeple, som står bak verket. I 2007 begynte han daglig å sette sammen et lite, digitalt kunstverk. I begynnelsen var det gjerne forholdsvis enkle skisser, men etter hvert ble det mer avanserte verk, som blant annet kunne fungere som en kommentar til en dagsaktuell hendelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS