Samfunn

Simon Stranger har skrevet flere bøker der han spinner fortellingen rundt viktige samfunnsforhold. Han har helt siden han var liten og ble klar over hvor privilegert han er, følt at han vil prøve å «gjøre en forskjell».

– Jeg tror ikke noe menneske fødes som monster

Men hvordan blir noen så skrekkelig onde da? Kulturplot har intervjuet forfatteren av «Leksikon om lys og mørke» om ondskap.

Publisert Sist oppdatert

Forfatteren har fått verdensvid oppmerksomhet med romanen «Leksikon om lys og mørke». Der forteller han om krigen i Norge, behandlingen av jøder, og i særdeleshet om Henry Oliver Rinnan som ledet den fryktede Rinnan-banden i Trondheim.

Men utgangspunktet er en idyllisk familiemiddag på Nesodden mange år senere. Der får Simon Stranger brått vite at svigermoren hans, som er jøde, etter krigen vokste opp i huset som Rinnanbanden hadde brukt til base under krigen – det såkalte Bandeklosteret – et av byens sterkeste symboler på ondskap.

Simon Stranger fikk litt mer enn middagen å tygge på den dagen hos svigerfamilien. Og han skjønte at her var det noe han måtte lese seg opp på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS