Bonde

Pressekonferanse med Truls Gulowsen, leder i Greenpeace Norge (th) samt Natur og Ungdom som sammen med Greenpeace har saksøkt den norske staten for åpning av oljeboring i Barentshavet.

Kampen om Barentshavet

Petroleumsaktivitet utenfor Lofoten/Vesterålen/Senja er ikke lenger miljøbevegelsens viktigste sak. Nå er det kampen om Barentshavet det står om. Miljørettssaken i Oslo Tingrett og striden om Goliat-prosjektet gir mange antydninger om hvordan kampen kommer til å arte seg.

Publisert Sist oppdatert

Aslak Bonde er frittstående politisk analytiker, og skriver fast for Dagens Perspektiv. Les flere av hans innlegg her.

SYNSPUNKT: Regjeringsadvokaten har selvfølgelig rett: Klimaorganisasjonene har gått til søksmål mot staten som en del av kampanjen mot videreføringen av norsk olje- og gassaktivitet. Greenpeace og Natur og Ungdom forsøker å stelle til mest mulig show rundt klimarettssaken som startet i Oslo Tingrett tirsdag. De vil ha oppmerksomhet både fra publikum og fra politikerne om sin sak og bruker alle tenkelige virkemidler – også de rettslige.

Dette er årsaken til at de to organisasjonene antageligvis vil oppsummere klimasøksmålet som en suksess, selv om de skulle tape. I tillegg til å ha fått oppmerksomhet om sin sak får de i disse dager også fremført vitner som både kommer med ny informasjon og setter gammel informasjon inn i en ny kontekst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS