børs og aksjetips

Konsernsjef Helge Lund offentliggjorde et godt kvartalsresultat for Statoil, men er utsiktene gode nok til at man bør investere i Statoil-aksjen?

Kan du tjene penger på Statoil?

Statoil la frem gode resulter onsdag, men er det penger på å kjøpe aksjer i selskapet? Dette er hva analysesjef Stig R. Myrseth mener.

Publisert Sist oppdatert

- Statoil er billig, sier Stig R. Myrseth i Terra Markets. Dermed bekrefter han at selskapet kan være en god investering. Han setter selv penger i Statoil-aksjen i konkurransen i Børsspeilet.

Anaslysesjefen minner om at Statoil verdsettes til 8,0 ganger estimert inntjening kommende tolv måneder, fortusatt at dagens oljepriser og valutakurser legges til grunn.

- Dette er billig, noe som blant annet tilkjennegis av at aksjen historisk har blitt verdsatt til 10,1 ganger forward inntjening, poengterer han.

Han mener at det langsiktige bildet for Statoil og oljeprisen er gunstig sett i lys av den eksplosive veksten i privatbilismen i den tredje verden.

Grensetvisten

I tillegg poengterer han at løsningen på grensetvisten med Russland i Barentshavet kan skape interessante muligheter for Statoil på lang sikt.

Den 20. mai handles Statoil eksklusiv utbytte på 6,00 kroner per aksje. Med en direkteavkastning på 4% fremstår Statoil som en av børsens beste utbytteaksjer. Myrseth minner om at utbytte nærmer seg.

Imponerte

Statoil la frem rapporten for første kvartal onsdag. Justert driftsesultat endte på 38,9 milliarder kroner. Det var svakt bedre enn det gjennomsnittet av analytikerne hadde forventet på forhånd.

Powered by Labrador CMS