DP helg

Simon Alejandro Larsen har startet ungdomsklubben Jung som et kulturtilbud for ungdommer fra 13 til 26 år.

Kan kulturen bli den katalysatoren vi trenger som fører oss sammen igjen?

Vi har alle følt på savnet etter kunst- og kulturopplevelser under pandemien. Kan kulturen bli den katalysatoren vi trenger som fører oss sammen igjen?

Publisert Sist oppdatert

En strøm av mennesker beveger seg opp og ned i trappeoppgangen. Samtalen og diskusjonen løper fritt mellom dem. De er alle på vei til eller fra et kåseri, en forfattersamtale eller en debatt. Det er noe løssluppent over havet av mennesker. Som om de endelig er fri. Folkemengden deltar på Bergen Internasjonale Litteraturfestival som slo opp dørene den samme uken Norge åpnet opp. Endelig kunne mennesker samles om felles opplevelser igjen.

Savnet etter kunst- og kulturopplevelser har vært stort gjennom hele pandemien. En undersøkelse som Kulturrådet og Norsk Filminstitutt nylig gjennomførte, viser at spesielt de unge i alderen 18 til 29 har opplevd et større savn enn gjennomsnittet av den voksne, norske befolkningen.

Over halvparten av alle deltakerne i undersøkelsen oppgir at de har savnet konserter i noen eller stor grad (51 prosent). Tett etter følger kino (49 prosent) og deretter teater / musikal / revy / stand up (42 prosent) og bibliotek (38 prosent).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS