internasjonalt eu

Karzai lover å få slutt på korrupsjonen

Afghanistans gjenvalgte president Hamid Karzai lover å utrydde korrupsjonen, sier at ingen skal utestenges fra den nye regjeringen og retter en utrakt hånd til «brødrene i Taliban».

Publisert Sist oppdatert
- Afghanistan har vært svertet av korrupsjon. Regjeringen vår har vært svertet av korrupsjon. Vi vil anstrenge oss for å fjerne denne flekken med alle mulige midler, sa Hamid Karzai i en fjernsynsoverført tale tirsdag.
Mandag ble Karzai utpekt som vinner av det kaotiske presidentvalget i landet, etter at motstanderen Abdullah Abdullah trakk seg fra andre valgomgang med henvisning til at den i likhet med første runde ville bli preget av fusk.
Karzai, som lenge hevdet å ha vunnet det nødvendige flertallet i første valgomgang og derfor motsatte seg en andre runde, beklaget tirsdag at den planlagte omkampen 7. november ble avlyst.
- Vi håpet. Det ville ha vært bedre for landet vårt, for den demokratiske prosessen og for oss om vår bror dr. Abdullah hadde deltatt i andre runde, sa Karzai.
Afghanistans gjenvalgte president lover å danne en inkluderende regjering der ingen blir stengt ute.
- Ingen skal bli stående utenfor i denne prosessen og jeg ønsker at alle skal være del av den afghanske regjeringen, sa Karzai.
Han retter også en utstrakt hånd til Taliban-opprørerne, som den siste tiden har gjenerobret stadig flere områder av Afghanistan.
- Vi ber våre brødre i Taliban om å vende hjem og omfavne landet, sa Karzai. (©NTB)
Powered by Labrador CMS