Samfunn

Kina sender millioner innendørs for å bekjempe deltavarianten

Millioner av kinesere ble mandag sendt innendørs som del av Kinas arbeid med å bekjempe den største oppblomstringen av smitte på mange måneder.

Publisert Sist oppdatert

Kinesiske myndighetene melder om 55 tilfeller av lokalt overført deltasmitte, samtidig som den smittsomme deltavarianten har nådd 20 byer og over et dusin provinser.

Lokale myndigheter i større byer, blant dem Beijing, har testet millioner av innbyggere. Store boligområder er blitt sperret av, og innbyggerne har fått beskjed om å holde seg inne.

Tre dager

Byen Zhuzhou i det midtre Kina har gitt 1,2 millioner innbyggere beskjed om å holde seg innendørs i tre dager. Byen setter i gang en større testings- og vaksinasjonsoffensiv, ifølge en offisiell erklæring.

– Situasjonen er dyster og komplisert, heter det i meldingen fra bymyndighetene.

Beijing har tidligere skrytt av at de har klart å få antallet innenlandske smittetilfeller ned i praktisk talt null, men det siste utbruddet teller nå 360 tilfeller i hver av de to siste ukene.

Den siste oppblomstringen er lokalisert til Nanjing der ni renholdsarbeidere på en internasjonal flyplass testet positivt 20. juli.

Turistmål

I turistdestinasjonen Zhangjiajie, nær Zhuzhou, spredte et utbrudd seg i forrige uke blant teaterarbeidere som så brakte den med seg rundt i fylket. Zhangjiajie med sine 1,5 millioner innbyggere be stengt ned fredag.

Beijing har lukket byen for turister midt i høysesongen. Innbyggere har fått beskjed om ikke å forlate byen dersom det ikke er strengt nødvendig.

Flere mindre lommer med smitte ble mandag meldt fra populære turistmål for kinesere.

Powered by Labrador CMS