Samfunn

Frp-leder Sylvi Listhaug.

Kirkemøtet vil ha oljestans – Frp reagerer

Kirken ber regjeringen om å stanse oljeleting.

Publisert Sist oppdatert

Frp-leder Sylvi Listhaug ber kirken slutte å oppføre seg som et politisk parti. Også Høyre er kritisk.

Kirkemøtet vedtok tirsdag med 103 mot to stemmer en oppfordring til å stanse ytterligere leteaktivitet etter olje og gass på norsk sokkel, skriver Klassekampen og Vårt Land.

Frp-lederen mener offensiven mot oljenæringen er feilslått og sier kirken oppfører seg som et politisk parti.

– Som vi vet, vil det å legge ned norsk oljenæring kunne føre til økte utslipp globalt. Flagge ut arbeidsplasser, og gjøre Norge til et fattigere land. Det blir ikke mye igjen til verken bevilgninger til kirken eller bistand om vi fjerner oljeinntektene. De skjærer av greina de selv sitter på, skriver hun i en melding til Klassekampen.

116 representanter fra elleve bispedømmer har avholdt kirkemøte i Trondheim. Møtet, som startet den 11. og ble avsluttet 16. november, er Den norske kirkes øverste organ.

Stortingsrepresentant Sveinung Stensland for Høyre mener det ikke finnes holdepunkter i Bibelen for vedtaket og advarer mot følgene utviklingen kan få for kirkens oppslutning.

– Når kirkemøtet ønsker å være politisk verksted, å være en politisk part, så gjør Den norske kirke seg mindre interessant for oss som er politisk engasjerte. Du føler deg ikke hjemme da, sier Stensland til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS