DP helg

Ida Maria er ute med singel, video og en ny EP er på vei.

Kjemper for at kvinner skal slippe å måtte dolle seg opp på menns premisser

Etter tidligere suksess verden over slipper Ida Maria nå en ny musikkvideo til låta «Dirty Money», fra hennes kommende EP med samme navn.

Publisert Sist oppdatert

I musikkvideoen og på singelen «Dirty Money» reflekterer hun over sin egen posisjon som rockestjerne, og har sett seg mektig lei av rikinger som tjener seg søkkrik på andres harde arbeid. Det gjelder også bransjefolk og media som tvangsfôrer oss med usunne kvinneidealer. Og det er ikke tilfeldig at hun stiller på videoshoot i sin Felleskjøpet-dress.

SE VIDEOEN HER

– Jeg kjemper for at kvinner skal kunne blomstre i musikkbransjen uten å måtte dolle seg opp etter normer laget gamle gubber. Jeg er så stolt over andre sunne kvinneidealer som Aurora, Zara Larsson, Girl In Red og Sigrid. Endelig kan jeg være meg selv uten å bli dømt nedenom og hjem, selv om det har kostet sitt å stå fast på prinsippene sine over tid, forklarer Ida Maria.

Foto Singelen «Dirty Money», en smakebit på EP-en hun slipper 25. juni med samme navn. Foto: Privat.

Hun kom tilbake med et smell med singelen «Sick of You», som et oppgjør med sin egen fortid, og et farvel til året 2020. Den ble etterfulgt av låta «I’m Busy», hvor hun gikk løs på temaet kvinnehat i musikk ved å tilnærme seg singelen som en rap-plate og snudde opp ned på kjønnsrollene. Samtidig var hun denne våren aktuell som programleder på «De neste» som ble sendt på NRK.

Ida Maria høstet strålende kritikker verden over for sitt debutalbum «Fortress Round My Heart» i 2008 og de tilhørende singlene «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You're Naked».

Mens hun var utenlands, ble hun myntet som «Indie Rocker It-Girl». Pitchfork påpekte hennes «kommanderende tilstedeværelse og seksuelle autoritet», og kalte debuten «An awesome Joplin-meets-the-Hold-Steady LP». NPR sammenlignet hennes «garasjepop» med en «Spunkier Beth Orton fronting The Strokes», mens Rolling Stone hevdet at hun var i slekt med «Nico-meets-Chrissie Hynde», og sammen med Elle kalte de henne «Norges hotteste Punk-Rock-eksport».

Powered by Labrador CMS