DP helg

En blid redaktør Bjørgulv Braanen feirer på dette bildet Klassekampens opplagsøkning med et wienerbrød

Kjøkkensjef og ateist som går i kirken

– Jeg håper jo at det blir stående, det jeg har gjort. Akkurat som jeg hyller Sigurd Allern for at det var viktig, det han gjorde, regner jeg med at det blir stående i Klassekampen-historien, det som jeg gjorde, sier Bjørgulv Braanen i samtale med Alf van der Hagen.

Publisert Sist oppdatert

Jeg gikk i kirka på julaften i fjor også, sammen med familien. Stort sett får jeg dem med hvert år. Men hvis du presser meg på dette med tro, svarer jeg at jeg er
ateist. Jeg tror ikke på noen personlig gud eller et liv etter dette.

Hvorfor går du da i kirken? Hva opplever du der?

Jeg opplever at det finnes en ramme for jul og andre høytider i Norge, og den rammen er kirka. Det handler ikke om personlig tro. Du bare gjør det du skal gjøre. Du behøver ikke å finne fram på egen hånd til den katolske kirka eller et eller annet trossamfunn. Nei, gå nå til det som er byens eller bygdas kirke. Forsamlingshuset. Man trenger ikke være kranglete på sånne ting, selv om presten sier et eller annet du ikke tror på. Når man er i en forsamling eller et kollektiv, må man være litt raus selv også. Jeg synes mange er litt pirkete på sånne ting. I et politisk parti må man jo tolerere både det ene og det andre av ting man er uenig i. Da får man tåle det i kirka også. Ja, jeg synes kirka er en fin tradisjon. Vi trenger en høyere himmel over livene våre, i hvert fall gjør jeg det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS