pris og rente

Kompakt og lettkjørt

Lars Jørgen Pedersen og samboeren har gått til anskaffelse av hver sin terrenghbil - han en RAV 4 og samboeren en Honda CR-V.

Publisert Sist oppdatert

Lars Jørgen er bilinteressert. Han er både opptatt av bilens tekniske egenskaper og hvordan den ser ut. Samtidig medgir han at bil er dyrt og at det er mer fornuftig å kjøpe en RAV 4 og en Honda CR-V, som samboeren kjører, enn bare å ha en Audi A6 med masse hestekrefter i garasjen.

- Jeg kjøpte en ny A6, men var så misfornøyd med servicen og oppfølgingen at jeg leverte bilen tilbake etter noen måneder og fire verkstedbesøk, forteller han. Hondaen ble innkjøpt først, mens RAV 4 er ca ett år gammel.

- Den nye modellen ser sprekere ut enn den gamle. Jeg liker bilen veldig godt og med en bratt kneik opp til huset på Nesodden er det lett å komme opp med firehjulstrekk og god bakkeklaring, sier han

Lars Jørgen kjøpte bilen med automatgir. Han er meget godt fornøyd med girkassen, liker motorens egenskaper og synes ikke bilen bruker mye bensin.

- RAV 4 er kompakt og grei å parkere. Tar man ut baksesetet er bilen en grei varebil også, legger han til.

Toyota RAV 4 selges stort sett i basisutgaven med 2,0 liter 150 hk motor. En utstyrspakke med blant annet skinnseter øker prisen med nesten 50 000 kroner. Bilen kommer om ikke så lenge også med dieselmotor. RAV kan leveres med drift bare på forhjulene, men her snakker vi om den ekte firehjulstrekkeren. Effekten fordeles med 25 prosent til hvert av hjulene hele tiden. På glatt føre gir det forutsigbare kjøreegenskaper forutsatt at man blir kjent med bilen.

Toyota RAV 4: Kr. 309 200

Powered by Labrador CMS