Reiseopplevelser

Farris Bad ligger vakkert til på Batteristranden i Larvik, med en fantastisk utsikt ut Larvikfjorden og danskebåten som setter kursen mot Danmark.

Konferanse i sjøkanten

Farris Bad har inspirerende omgivelser med luftige, lyse møterom med fantastisk utsikt til havet gjennom store vindusflater i alle møterom og lekre og komfortable designmøbler i møterommene.

Publisert Sist oppdatert

Neste år er det ti år siden Farris Bad ble åpnet. Med en oppmerksomhet som la grunnlaget for norsk spa-historie, spesielt da Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow slo fast at spa avdelingen skulle være fri for tekstiler. Det er den eldgamle europeiske spatradisjonen Farris Bad følger. Til forargelse for noen og til glede for alle andre.

Hotellet, eller badet som vi kanskje skal kalle det, har to utstikkere som ligger på påler ute i vannet. Det er tre ting som går igjen i bygningene: bøk fra bøkeskogen, vann fra Farris-kilden og den vakre blåaktige granitten som særpreger området.

Refresh your business er Farris Bads møtekonsept og består av tilrettelegging for at konferansedeltagerne skal få maksimalt ut av møtet på Farris Bad.

Konferanseavdelingen på Farris Bad serverer fersk, nykvernet kaffe gjennom hele dagen og de inkluderer også sitt Refresh-pausesnack som er en stor snack-buffet med påfyll av energi gjennom dagen, små-retter som hjemmelagede energi-barer, ferskpressede energi-juicer, chia-pudding, yoghurter mm.

Til lunsj serverer de en smakfull og delikat lunsjbuffet med hovedvekt på mat fra havet.

I møterommene har de lagt til rette for kreativ møteledelse gjennom sine «10 tips til møteleder» og har utviklet et lite «kit» som skal spille oppunder kreativitet og lekenhet gjennom møtedagen.

Den består blant annet av lekre notatbøker og penner i refresh-design, stress-ball, Rubiks kube samt store og fargerike «post-it» lapper som gruppene bruker til idèmyldringer og kreative prosesser. Lappene limes opp på veggene og brukes flittig.

Kort fortalt så er Refresh your business et helhetlig møtekonsept tilrettelagt for gode prestasjoner hvor Farris Bad ønsker å inspirere til kreativitet og lekenhet. Alt dette, samt WiFi, er inkludert i møtepakken.

[slideshow number=1]

Konferanserommene

Bøkeskogen og Hammerdalen

Hengende over stranden, med utsikt til bølgende som slår innover solkysten og hotellets spa-øy der de ivrigste driver havsbad sommer som vinter, er det lett å la tanker og mulighetsideer vandre og vokse. Fokuser oppmerksomheten inn i rommet, og la sesong- og dagens vær utgjøre omgivelsenes foranderlighet, i en forretningshverdag med fokus og målrettet arbeid.

Kildesal

Farris Bads Kildesaler er romslige flerbruksaler med rikelig takhøyde og gode lyd og lysforhold. De er godt egnet til alt fra plenummøter og utstilling/messe, til kickoffs og bankett/festmiddag. Den store og flotte plenumsalen har endevegg i glass vendt ut mot sjøen og én utsikt man bare kan forestille deg.

Rakke

Dette er funksjonelle, lyse lokaler med dagslys fra gulv til tak uten distraksjoner, og som er legt til rette for dedikerte og fokuserte arbeidsmøter eller informasjonsformidling fra en til flere. Her klubbes strategier, her infiltreres tverrfaglige profilføringer, det informeres om kvartalsrapporter og det myldres om forretningsmuligheter.

Fritzøe suiten

Med vinduer fra tak til gulv og 180 graders horisontutsikt legger Fritzøe suiten til rette for fremtidsvisjoner, de gode strategiene og innovativ tenkning og planlegging. Det er et formelt møteområde i kombinasjon med uformelt loungeområde med sofagrupper og peis, gir god anledning for stemningsskifter gjennom møtedagen.

Mølen

Funksjonelle, lyse lokaler med dagslys fra gulv til tak uten distraksjoner, legger til rette for dedikerte og fokuserte arbeidsmøter eller informasjonsformidling fra en til flere. Her klubbes strategier, her infiltreres tverrfaglige profilføringer, det informeres om kvartalsrapporter og det myldres om forretningsmuligheter.

Lobbymøte

Ut av de vante omgivelser på kontoret fremmer nye ideer og gir en skikkelig boost. Lobbymøtet er perfekt til dette! I den yrende lobbyen har man rigget til for en effektiv møteplass, med store, solide møtebord med plass for inntil 6 personer, i uformelle og inspirerende omgivelser.

Styrerommet

Med en opplevelse av 360 graders utsikt mot hav, horisont og indre havn, nær hengende over dønningene som slår inn fra Skagerak, gir Styrerommet en opplevelse av at ALT er mulig – om man bare ser fremover. Søker man nytenkning eller trenger omgivelser som stimulerer alle i rommet til å dra i samme retning: vurder Styrerommet – du vil aldri se deg tilbake.

Bibalo

Tilbaketrukket i lun atmosfære stimulerer Bibalo til arbeidsro. Her er jobb dedikert og upåvirket. Trekk fra gardinene ut mot REFRESHområdet og la blikk og tanker hvile eller hente impulser fra lobbyområdet på utiden.

Event

Hotellets eventsal kan ta imot 380 personer. Salen kan også deles inn i tre mindre deler. Tilgang fra utsiden gjør det enkelt å kjøre inn i for eksempel biler og båter i forkant av en utstilling.

Kongress

Farris Bads Kildesaler er fullt tilpasset en kongress. Salene er på 350 kvm med en takhøyde på 5 meter og en herlig endevegg i glass vendt ut mot sjøen. Trenger man kinosaler, fikser de det! Da kan lokalene i Bølgen kulturhus leies, kun 200 meter unna. Kinosalen Storsalen har sitteplasser for 550. Det er også mulighet for 3 mindre kinosaler med sitteplass for tilsammen 428 personer.

Historien om kilden og det opprinnelige Farris Bad.

Tusenvis av år med istid formet morenen som Larvik og Norges største bøkeskog hviler på. For 10.000 år siden trakk isen seg tilbake, og vannet sildret gjennom steinmassene og samlet seg til en renset, næringsrik kilde.

I 1843 etablerte Karen Linaae det første badet på denne kilden. I 1880 stiftet Dr. Ingebrigt Holm et nytt bad. Hit kom Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson, Selma Lagerlöf og Knut Hamsun. Her bodde de, her badet de, her danset de. Og snart var det boblende, helsebringende vannet fra Larvik kjent over hele Europa.

Nordens vakreste SPA

Farris Bad er Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling på over 2500 kvm, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte, mineralholdig kilde. Opplev ekte og rent kildevann når du besøker oss.

Hver dag virvler friskt kildevann fra 55 meters dyp inn i kildevannsgrotten. Det er både næringsrikt, helsebringende. 20 år bruker vannet på sin reise gjennom de rensende morenemassene under Bøkeskogen og inn til Farris Bad.

Spaavdelingen på Farris Bad har fokus på fysisk og mental trening, balansert kosthold og behandlinger. Her vil du finne ytre og indre ro. Besøk noen av deres 19 behandlingsrom der de tilbyr alt fra klassiske massasjer til Hamam og Rhassoul.

Kneips metode er Farris Bads mantra. De ønsker at vi skal oppleve det varme og det kalde element. Ved å kombinere varme badstuer, steambad og basseng, med kalde isfontener, dusjer og kaldkulp, vil de det skal oppnås en forebyggende og helsebringende effekt. Opplev ekte isbad i fjorden om vinteren eller havsbad resten av året.

Kunsten

Farris Bad er mer enn et spahotell, det er også et levende og dynamisk galleri. Her finner vi omkring 50 store og små kunstverk rundt på hotellet: Utenfor heisen, i korridoren, i resepsjonen, på stranden …

Ta deg tid til å studere dem, vurdere dem og nyte dem. De kaller det små kunstpauser

Maten

Med dagsferske råvarer hentet fra området rundt Svenner og Stavern tilbyr Farris Bad blant annet lokal sjømat på sin buffet. Vestfold er kjent for å være Norges grønnsakhage og dette bærer buffeten tydelig preg av. Avslutt gjerne måltidet med kjøkkenets hjemmelagde desserter.

Lidenskap for råvarer og matfaget, god stemning og fokus på presisjon, er ingrediensene for uforglemmelig middagsopplevelser i restauranten. Farris Bad rommer også en omfangsrik og spennende vinsamling, og vinkelneren anbefaler oss gjerne øremerket og smaksberikende drikke for det du måtte velge av mat fra menyen.

Her er en måltid vi gjerne anbefaler:

Forrett: Kyllingterrine med spekeskinke maispudding, estragonmajones og syltet rødløk.

Hovedrett: Andebryst og fritert hjerte fra Gårdsand pastinakkpurè, bakt pastinakk, potetterte og kremet anissaus eller skreirygg med fennikelpurè, småpoteter, gulrot og smørsaus med lakserogn.

Dessert: Nordiske oster marmelade, frukt- og nøttebrød eller ostekake med hvit sjokolade bringebærgele, marengs og bringebærsorbet,

Farris Bads signaturrett er fisk- og skalldyrsuppe med dagens fangst, kamskjell, strimla grønnsaker og lakserogn.

Historien om nye Farris Bad

Farris Bad som egennavn er historisk og stedet er fortsatt det samme. Det mektige havet slår fortsatt inn på strendene – og kilden er den samme.

Allerede i 1990 ble de første tankene om et hotell på Batteristranden lansert av Mille Marie Treschow. Da byggingen startet i 2007 var det etter mangeårig kamp for byggetillatelse.

5. mars 2009 åpnet Farris Bad spahotell med 176 rom og suiter, 2500 kvm spa og konferansefasiliteter for opptil 400 personer. Med én fot på land og én fot i havet, med én fot i historien, og én fot i framtiden.

Farris Bad er en del av Nordic Choice Hotels.

Powered by Labrador CMS